otomolekularna

Komu je seminar namenjen?

Ne glede na to, ali ste terapevt, zdravilec, zdravnik, psihoterapevt, farmacevt, lekarnar ali strokovnjak za prehrano, boste lahko z informacijami, ki jih boste dobili na seminarju, znatno izboljšali svojo prakso.

Zakaj?

Strokovni 45-urni seminar Ortomolekularna medicina je namenjen vsem tistim, ki kakorkoli delujejo na zdravstvenem področju. Vseeno, ali želijo pomagati čim večjem številu svojih bolnikov hitreje in bolj optimalno, ali pa želijo izboljšati le lastno zdravje in zdravje svojih najbližjih, seminar bo odgovoril na mnoga pogosta vprašanja: kje začeti, kakšen je pravi terapevtski pristop, kako izbrati pravo testiranje pomanjkanj hranil, kakšno obliko hranila izbrati in v kakšnih količinah. Še več, seminar bo pomagal vsem, ki želijo resnično poglobljeno razumeti, kaj hranila omogočajo v telesu in zakaj delujejo tako kot delujejo.

Glavna tema seminarja je, kako izboljšati zdravje s pravimi hranili v pravih odmerkih. Znanje, ki ga bodo udeleženci dobili na seminarju, je povzetek zadnjih znanstvenih odkritij in praktičnih spoznanj različnih ortomolekularnih terapevtov po svetu. Seminar je zasnovan tako, da je poln konkretnih nasvetov, kako se spozna in razrešuje mnoge zdravstvene težave, ki nastanejo zaradi pomanjkanja pomembnih hranil. Opozarja tudi na mnoge pasti, v katere padejo nepoučeni terapevti, saj informacije prihajajo pretežno s strani proizvajalcev prehranskih dodatkov in zdravil. Seminar prinaša objektivne informacije iz znanstvene literature, ker pa je namenjen za praktično uporabo, so informacije dopolnjene z množico koristnih nasvetov iz klinične prakse.

Seminar bo zajemal naslednje teme:

  • kaj je ortomolekularna medicina in zakaj o njej pri nas ni še nihče slišal,
  • poslabševanje zdravja ljudi in razlogi za tako stanje,
  • osnovni principi izboljšanja zdravja s hranili,
  • vloga hranil v človekovi presnovi,
  • ključna vloga metilacije v človekovi presnovi,
  • kako hrana in hranila vplivajo na naše gene,
  • osnovni principi zdrave prehrane,
  • praktična uporaba prehranskih dopolnil,
  • varnost prehranskih dopolnil,
  • pregled vseh pomembnih hranil in njihova praktična uporaba: vitamini, minerali, aminokisline, maščobne kisline, antioksidanti, prebavni pripomočki, hranila s posebno vlogo, pomembnejši zeliščni preparati.

Več o celotni vsebini seminarja preberitev v razdelku Vsebina.

 

Na seminarju bo predavala mag. Karin Rižner, univ. dipl. biol., ki se že več kot 20 let ukvarja s področjem izboljševanja zdravja s hranili, ima pa tudi uspešno profesionalno zdravilsko prakso v Ljubljani, kjer spoznanja vsakodnevno uporablja. Njena strast je ugotavljanje resničnega vzroka bolezni, kar jo je pripeljalo na pot raziskovanja biokemijskih presnovnih procesov in vloge nutrientov pri ohranjanju zdravja in nastanku bolezni.