karin

Curriculum vitae

Že od mladih nog so me privlačevali narava, živali, rastline, vrtnarjenje, zdravilne rastline, skratka vse, kar je kakorkoli dišalo po naravnem. Zanimalo pa me je tudi zdravje in zdravljenje. Želela sem si študirati medicino, pa sem si zadnji hip premislila, ker me je odbijal neosebni zdravstveni sistem, v katerem si nisem želela delati. Zato me je pot zanesla k moji drugi veliki ljubezni – naravi. Odšla sem študirati biologijo na Univerzo v Ljubljani in tam našla še eno veliko zanimanje – biokemijo. Po diplomi sem nadaljevala magistrski študij, ki sem ga 1992 uspešno zaključila.

Prva leta sem delala kot razvojni in produktni vodja v biotehnološkem proizvodnem podjetju, kjer sem od blizu spoznala sodobno pridelavo hrane, saj sem sodelovala z živalskimi farmami in živilskimi obrati. Zaradi teh izkušenj, ki so bile na žalost zelo negativne,  sem se začela zavedati pomembnosti zdrave prehrane. Razmere v družini so med pred 22 leti zanesle v komplementarno medicino. Od leta 1994 raziskujem okoljsko medicino in ortomolekularno medicino, ki se ukvarja z zdravljenjem s pravimi hranili v pravih odmerkih. Leta 2002 sem odprla profesionalno zdravilsko prakso, v kateri poleg drugih metod uporabljam tudi svetovanje o prehrani ter zdravem načinu življenja.

Z izobraževanjem o zdravju in zdravem načinu življenja sem začela 2001. Predavala sem večinoma v Sloveniji, povabili pa so me tudi v Avstrijo in na Hrvaško. Večkrat me povabijo tudi na različne šole. Predavala sem na Višji ekonomski šoli v Novem mestu, Tretji univerzi v Sevnici in na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani podiplomskim študentom Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo v okviru predmeta Medicinska antropologija.

Od leta 2008 sem sistematično pričela z izobraževanjem terapevtov.